Buurtpleintjes

De komende maanden zullen er 2 buurtpleintjes aangelegd worden, het pleintje aan Jantjesblok en het pleintje in de Hildering. Het worden plaatsen voor ontmoeting en een plek waar kinderen kunnen spelen. Dit doet de gemeente in samenwerking met de bacheloropleiding Bouw van Thomas More.

De buurtbewoners van de Hildering werden met hun dossier laureaat van het project Buitengewone Plekjes van Regionaal Landschap. De bewoners van Jantjesblok werden onlangs betrokken door een enquête. Mensen die nog suggesties hebben kunnen die nog steeds doorsturen. Voor beide buurten volgt nog een voorstelling van de ontwerpen.

> Info: nele.vleugels@vorselaar.be, 014 50 71 29

Infovergaderingen jaarmarkt

Al enkele jaren is de jaarmarkt het hoogtepunt van het jaarthema. Dit jaar staat het feestelijke weekend in het teken van ‘vriendschap’. De werkgroep jaarmarkt zoekt mensen en verenigingen met frisse ideeën, maar vooral veel zin om er samen een tof feest van te maken. Heeft u zin om mee te doen? Kom dan op woensdag 12 maart om 20u naar het gemeentehuis.

> Info: cultuur@vorselaar.be, 014 50 71 25

Vacatures gemeente

De gemeente zoekt polyvalente medewerkers:

-         1 technisch assistent gebouwen en technieken, contractueel (gesco), niveau D1-D3 (38/38)

-         2 technisch assistenten groendienst, contractueel (gesco), niveau D1-D3 (38/38)

Interesse? Bekijk snel de aanwervingvoorwaarden en functieomschrijvingen op onze website. We verwachten uw sollicitatie ten laatste op 10 maart 2014. Voor de groendienst vindt het examen plaats op 26 maart 2014. Het examen voor de technisch assistent gebouwen en technieken vindt plaats op 2 april 2014.

> Info: personeelsdienst@vorselaar.be, 014 50 71 02

Oproep WAK

Ook dit jaar neemt Vorselaar deel aan de Week van de Amateurkunsten! Tijdens het weekend van 26 en 27 april organiseren de Cultuurraad, het gemeentebestuur en lokale kunstkring Vorsarte een sfeervolle tentoonstelling in zaal Den Engel. Amateurkunstenaars die het publiek graag willen laten meegenieten van hun artistiek talent, kunnen een plaatsje krijgen op de tentoonstelling. Inschrijven kan tot en met 16 maart bij de cultuurdienst.

Het overkoepelende thema van de WAK 2014 is ‘De Groote Kunst’. Inspiratie nodig? Op de website van de WAK vindt u een verduidelijking van het thema en een inspiratieboekje. Veel succes!

> Info en inschrijven: Sofie Vervoort, 014 50 71 25,

cultuur@vorselaar.be

Inzamel- en ruilsysteem silobanden

Landbouwers gebruiken regelmatig autobanden om de plastic folie over hun veevoer, gras- of maïskuil op zijn plaats te houden. In januari 2013 werd een inzamel- en ruilsysteem opgestart voor landbouwers die hun activiteiten stopzetten of afbouwen. Eind 2013 werd het dit uitgebreid naar actieve landbouwers. Zamelt u overtollige silobanden in, dan komen de OVAM en Recytyre tussen in de kosten (tot maximaal twee derde van de factuur). De kosten voor de inruiling van oude silobanden voor nieuwe exemplaren zijn volledig ten laste van de landbouwer.

Op de website van de OVAM kunt u meer informatie vinden en aanvraagformulieren downloaden.

> Meer info: www.ovam.besilobanden@ovam.be

Correctie geldigheid eID

In vorige editie van Info Vorselaar is een fout geslopen. De geldigheid van de eID wordt verlengd tot 10 jaar met uitzondering van volgende kaarten:

-         kaarten aan Belgische burgers van 75 jaar en ouder (worden 30 jaar geldig)

-         kaarten voor minderjarigen van 12 tot 18 jaar (worden 6 jaar geldig)

Voor kinderen jonger dan 12 jaar is er de kids-ID. Deze blijft 3 jaar geldig.

Speelpleinwerking Kaboem!

Tijdens de zomervakantie van 2014 opent speelplein Kaboem! opnieuw de deuren. We zijn op zoek naar enthousiaste jongeren die ons animatorenteam willen vervoegen!

Vanaf 2014 werken we zowel met jobstudenten als met vrijwilligers. Wie een vorming volgt tot animator en nog een stageplaats zoekt is ook zeer welkom op het speelplein!

Laat van u horen en schrijf u in voor 30 maart. Klik hier om meer te lezen over de mogelijkheden en om het inschrijvingsformulier te downloaden.

> Info: Sofie.vervoort@vorselaar.be, 014 50 71 25